رنگ آمیزی نمای ساختمان در تهران
نمای ساختمان ها بعد از گذشت مدتی از عمر ساختمان در اثر آلودگی و بارش باران های اسیدی و تابش آفتاب و دیگر عوامل هم کثیف میشود و هم رنگ پریده که با اجرای نماشویی و شستشوی نما و رنگ آمیزی نمای ساختمان میتوان باعث جذابیت هر چه بیشتر نما شد که تاثیر بسیاری در لوکس دیده شدن و روحیه مردم و افراد دارد نمای ساختمان به منزله صورت در انسان است و هر چه قد نمای ساختمان زیبا تر باشد ساختمان بهتر دیده خواهد شد امروزه تاثیر نمای ساختمان به قدری استکه در خرید و فروش ساختمان و اجاره آن اول به نمای ساختمان توجه می کنند و شهری که نمای ساختمان های آن لوکس و زیبا باشد جز شهر های زیبا شناخته می شود.
امروزه در رنگ نمای ساختمان از انواع مواد ضد آب، ضد گرد و غبار، ضد حرارت و غیره استفاده می شود. بطور کلی نمای ساختمان به گونه ای ساخته می شود، علاوه بر زیبایی، بصورت عایق گرما و سرما، محافظت در برابر فرسایش، برامدگی، کپک، و مقاوم در برابر نشست های ساختمانی و ترک های احتمالی ارائه می گردد.
ویژگی های رنگ نمای ساختمان :
مقاوم در برابر رطوبت و بارندگی و کاملا قابل شستشو باشد.
مقاوم در مقابل تابش نور مستقیم خورشید و دمای بالا باشد.
حلال در آب باشد.
غیر قابل اشتعال باشد.
جاذب گرد و غبار نباشد ( آنتی استاتیک ).
قیمت رنگ آمیزی نما
قیمت رنگ آمیزی نما با توجه به ارتفاع ساختمان، نوع متریال نما و رنگ مورد استفاده می تواند متغیر باشد. رنگ آمیزی نمای ساختمان های بلند و کار در ارتفاع در مقایسه با نقاشی داخل ساختمان به مراتب سخت تر و پر مخاطره تر می باشد. بنابراین صرف اینکه از یک نقاش ساختمان که تجربه کافی برای کار کردن در ارتفاع را ندارد
نحوه اجرای رنگ نمای ساختمان
مهم ترین اصل در اجرای رنگ نمای ساختمان زیباسازی دید بیرونی ساختمان است. رنگ نمای ساختمان باید همخوانی لازم را با محیط و محله و پوشش کلی ساختمان های منطقه داشته باشد. رنگ نمای ساختمان اصولا بسیار مقاوم و با دوام است. در نمای ساختمان از رنگ نما به عنوان لایه نهایی و پوششی که مانع تنفس سطوح دیوار ها نمی شود استفاده می کنند. همانطور که از نام رنگ نمای ساختمان پیداست، این رنگ باید ویژگی هایی داشته باشد که معمولا در رنگ نمای داخلی ساختمان وجود ندارد. نمای ساختمان، قسمت بیرونی ساختمان بوده، پس از اجرا در معرض عوامل جوی و محیطی قرار می گیرد. عوامل بیرونی می توانند از نوع طبیعی که حاصل صدمات جوی به نمای ساختمان است و عوامل غیر طبیعی مانند معایبی که ممکن است به علت نقص در دیوار ساختمان در رنگ به وجود آید، باشند.
انواع سطوح رنگ نمای بیرونی ساختمان شامل:
نمای بیرونی ساختمان
نمای سیمانی ساختمان
نمای بتنی
سطوح و دیوارهای گچی
جایگزین رنگ قدیمی
رنگ آمیزی نماهای چوبی و ویلا ها
انواع رنگ نمای ساختمان
رنگ اکرلیک
از محبوب ترین رنگ های نقاشی ساختمان می باشد . که به دلیل مقاومت بالایی که دارد. درخشندگی و تنوع بیشتری دارد . که از بهترین رنگ ها در این گروه رنگ چوتن می باشد.
رزین آکریلیک
این نوع رنگ بر پایه های آبی و روغنی می باشد . رزینآکریلیک در انواع ضد قارچ ،بی بو و مقاوم در برابر اشعه یو وی است و قابلیت استفاده برروی انواع سطوح گپی،سیمانی و .. می باشد .
رنگ استخری
این رنگ برای پوشش سطوح استخر مورد استفاده است . که مقاوم و نفوذ نا پذیر در برابر آب و رطوبت و ضدقارچ و ضد جلبک می باشد .
رنگ روغنی
برای هر نوع نمایی ساختمان به خصوص نرده در و پنجره فلزی استفاده می شود . این رنگ بر پایه حلال نفتی مانند تینر و .. می باشد .
رنگ اپوکسی
نوع دیگر از رنگ کاری ساختمان اپوکسی است . این نوع رنگ به دلیل مقاومت بالا در برابر فرسایش و … بیشتر در کفپوش ساختمان ها استفاده می شود .
رنگ نانو
این نوع رنگ به دلیل ساختار نانو متری غیر قابل نفوذ در برابر رطوبت می باشد و به این دلیل مقاومت بسیار بالایی دارد. پس گزینه مناسبی برای نمای ساختمان میباشد.
ویژگی های رنگ مخصوص نما
• رنگ هایی که برای نقاشی نما مورد استفاده قرار می گیرند باید مناسب و مقاوم برای تمامی شرایط آب و هوایی باشند یعنی در برابر باد و باران و نور خورشید مقاومت کافی را داشته باشند. نباید به مرور چسبندگی خود را از نمای سازه از دست بدهند.
• ویژگی انعطاف پذیری باید در آن ها وجود داشته باشد و در برابر تنش های ساختمانی مقاوم باشد.
• رنگ به مرور نباید پوسته پوسته و متورم شود.
• رنگ های استفاده شده باید قابلیت شستشو داشته باشد و نیز حلال آب باشد.
• رنگی که استفاده می شود نباید اشتعال پذیر باشد.