پیچ رولپلاک نمای ساختمان – نمای ساختمانها از متریالهای متفاوتی ساخته میشوند. یکی از این متریالهایی که امروزه به صورت گسترده در نمای ساختمان ها استفاده میشود سنگ میباشد که دارای طیف متنوعی است. استفاده از سنگها سبب زیبایی بیشتر نمای ساختمان میشود که در اکثر ساختمانها به خصوص در نمای ساختمانهای رومی به کار میرود.
یکی از معایب اصلی سنگها بالا بودن وزن و هزینه نصب آنها میباشد. علاوه بر آن جرم پذیری بالای سنگ نما باعث میشود به مرور زمان با افزایش آلودگی هوا لایه ای از جرم و رسوب روی سنگ ایجاد شود که با شستشو نما به صورت دوره ای قابل برطرف شدن میباشد. استفاده از پوششهای عایقی نانو امروزه باعث شده است جرم پذیری نمای سنگی تا حد چشمگیری کاهش یابد.
یکی از دلایل مهم در ریزش سنگ نما چسبندگی مناسب میان سنگ نما و بتن کار شده است که در صورت عدم رعایت این مسئله احتمال افتادن سنگ نما به مرور افزایش مییابد. امروزه یکی از خطرات ریزش سنگ از نما باعث شده امنیت جان و مال مردم ، تهدید شود . برای جلوگیری از وقوع اینگونه حوادث لازم است که نمای ساختمان را توسط تیم مجرب و آموزش دیده مستحکم سازی نمایید و جهت انجام پیچ رولپلاک نمای ساختمان اقدام کنید.
برای مستحکم سازی نمای سنگی ساختمان، روشهای مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها شامل استفاده از سنگهای مرغوب با قابلیت جذب بالای بتن و اسکوب کردن سنگ نما است. در این روش، شیارهایی در پشت سنگ ایجاد شده و سیم مفتول قرار داده میشود تا با استفاده از خاصیت چفت و بست سیمان، فلز و سنگ، اتصال بهتری بین سنگ و بتن ایجاد شود.
درجه حرارت مناسب هوا در هنگام چسباندن سنگ نما و استفاده از دوغاب سیمان مناسب، عواملی مهم در استحکام سنگ نما هستند. اجرای نمای سنگ زیر دمای ۰ درجه سانتیگراد، باعث کاهش چسبندگی و کاهش استحکام سنگ نما میشود. در صورتی که این نکات در هنگام ساخت و ساز رعایت نشده باشند، ممکن است با مشکل ریزش سنگهای نما مواجه شوید. بهترین راه حل برای تثبیت و محکم سازی سنگهای نما، استفاده از روش پیچ رولپلاک کردن سنگ نما میباشد.
پیچها و رولپلاکهای به کار رفته در نمای ساختمان دارای انواع متفاوتی میباشد که اندازه و نوع آنها با توجه به نوع سنگ نما متغیر خواهد بود.
پیچهای استفاده شده در مستحکم سازی نمای سنگی اغلب دارای روکش گالوانیزه می باشند، این روکش از طریق آبکاری انجام میگردد و از زنگ زدگی و خوردگی پیچ به مرور زمان جلوگیری مینماید.
پیچ های استفاده شده در نما به دو دسته 4 سو و دو سو تقسیم میشوند که استفاده از هر 2 مدل متداول میباشد .
پیچها در سایزهای متفاوتی از جمله 5 سانتی، 6 سانتی و 7 سانتی میباشند که انتخاب آن بسته به نوع سنگ و موقعیت آن در نمای ساختمان متفاوت خواهد بود. پیچ رولپلاک نمای ساختمان
پیچ رولپلاک نما امروزه رولپلاکها در سایزها و اشکال مختلف عرضه میشود که هر یک دارای کارآیی خاصی میباشند. انواع رولپلاکهای به کار رفته در سنگ نما عبارتند از:
در ساختمانهای مرتفع پیچ و رولپلاک نما به آسانی انجام نخواهد پذیرفت و لازم است که امکانات صعود به ارتفاع فراهم گردد. در گذشته برای پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان از داربست استفاده میشد که خود هزینه ی گزافی را علاوه بر سد معبر ایجاد مینمود.
با پیشرفت تکنولوژی و به روز شدن تجهیزات، ارایه خدمات به روش دسترسی باطناب که دارای ایمنی بیشتر و به صرفه ترمیباشد راه را هموارتر نموده . اجرای پیچ و ولپلاک بدون داربست علاوه بر عدم ایجاد مزاحمت برای عابرین باعث بالا بردن سرعت کار نیز خواهد گردید.
امروزه پیچ و رولپلاک نما به روش دسترسی با طناب جز اصلی ترین راه مستحکم سازی نمای سنگی ساختمانهای مرتفع تبدیل شده است. تکنسینهای دسترسی با طناب افراد مجربی هستند که با استفاده از تجهیزات ایمن توانایی پیمایش تمامی سطح نمای ساختمان را دارند.
تکنسین با استفاده از دستگاه برقی و شارژی مانند دریل هیلتی یا سه نظام و پیچ بند سنگ نما را با مته استاندارد سوراخ نموده و با قرار دادن پیچ و رولپلاک و بستن آن سبب فیکس شدن سنگ نما در جای خود میشوند.
مستحکم سازی نمای سنگی ساختمان راههای زیادی دارد که مهمترین آن استفاده از سنگهای مرغوب با قابلیت جذب بالای بتن و استفاده از اسکوب کردن سنگ نما (ایجاد شیارهایی در پشت سنگ و قرار دادن سیم مفتول برای ایجاد اتصال بهتر با استفاده از خاصیت چفت و بست سیمان، فلز و سنگ)
در کنار درجه حرارت مناسب هوا در هنگام چسباندن سنگ نما (اجرای نمای سنگ زیر 5 درجه سانتی گراد باعث کاهش چسبندگی میشود) و استفاده از دوغاب سیمان غلیظ میباشد. این راه حل در هنگام اجرای ساخت و ساز امکان پذیر است اما در ساختمانهایی که این نکات رعایت نشده باشد ممکن است با مشکل ریزش سنگهای نما مواجه شوند بهترین راه حل تثبیت و محکم سازی سنگهای نما، پیچ رولپلاک کردن سنگ نما میباشد.
برآورد هزینه پیچ و رولپلاک نما برعهده کارشناس فنی بوده و شامل پارامترهای زیادی میباشد . از جمله مهمترین آنها تعداد پیچ و رولپلاک مورد نیاز برای نما میباشد.
جنس سنگ ( تراولتن – گرانیت – الیگودرز )
نوع اجرای سنگ نما(رومی – ساده)
کیفیت سنگ و رگه های موجود در آن
قطر و ابعاد سنگ
روش اجرای سنگ نما و نوع مصالح مصرفی در بتن
پس از آماده سازی شرایط کار از جمله تهیه ابزار و مصالح مورد نیاز، تهیه سنگ نما ،مراحل نصب سنگ نما به ترتیب زیر انجام میشود: