پوشش درز انقطاع به منظور عدم وارد شدن ضربات ساختمانهای مجاور به یکدیگر انجام میگیرد. در واقع این پوشش فاصله بین دو ساختمان را که در مجاور یکدیگر قرار گرفتهاند را شامل میشود. در صورتی که این پوشش وجود نداشته باشد در هنگام وقوع آسیبهایی مانند زلزله ممکن است خسارتهای جبران ناپذیری به بار آید. در نتیجه به منظور جلوگیری از صرف هزینههای بیشتر در آینده برای ترمیم و بازسازی ساختمان به دنبال خسارتهای احتمالی پیش آمده لازم است حتماً پوشش درز انقطاع اجرایی گردد. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با هزینه پوشش درز انقطاع ساختمان و کلیه موارد تکمیلی در این زمینه آشنا کنیم.
پوشاندن درز انقطاع ساختمان چیست؟
با توجه به اینکه امروزه بر اثر افزایش جمعیت و هجوم جمعیت به شهرها شهرنشینی گسترش یافته است ما امروزه شاهد افزایش چشمگیر ساخت و سازهای ساختمانی هستیم. پس از اتمام مراحل ساختمان سازی بین دو ساختمان همجوار یک فاصله خالی باقی میماند که به آن پوشش درز انقطاع ساختمان گفته میشود. اگر این خلا پر نشود ممکن است در نتیجه بروز تنشهای لرزشی آسیبهای جدی به ساختمان وارد شود.
بیشتر بخوانید: هزینه عایق کاری نمای ساختمان در سال 1403 در تهران
هزینه پوشش درز انقطاع ساختمان در سال 1403
هزینه پوشش درز انقطاع ساختمان در سال ۱۴۰۳ با توجه به چند عامل و فاکتور مهم شکل میگیرد. یکی از این فاکتورها این است که اجرای این کار با استفاده از چه روشی صورت میگیرد زیرا برای این کار میتوان از دو روش باداربست و بدون داربست استفاده نمود. مسئله مهم دیگری که در هزینه پوشش درز انقطاع ساختمان تاثیرگذار است مواد و متریال مورد استفاده برای ایجاد این پوشش است. گرانترین پوششی که میتوان برای این بخش استفاده نمود ورق گالوانیزه و ارزانترین پوشش نیز استفاده از توری گالوانیزه است.
به طور متوسط پوشش درز انقطاع ساختمان در تهران در سال 1403 بین بازه ٣٠٠.٠٠٠ تومان تا ٧٠٠.٠٠٠ تومان (به ازای طول متر) بسته به نوع ورق، نوع رنگ پوشش ورق و عرض درز انقطاع محاسبه می شود.
اجرت پوشاندن درز انقطاع در تهران
اجرت پوشاندن درز انقطاع در تهران تحت تاثیر عوامل زیر تعیین میشود:
- محل درز که آیا دسترسی به آن آسان است یا دشوار؟
- اندازه درز
- نوع درز که میتواند ساده و معمولی یا پیچیده و فنی باشد.
- نوع مواد و تجهیزات مورد استفاده
- موقعیت جغرافیایی ساختمان(مالک ساختمانهایی که در شهرهای بزرگ و به اصطلاح بالاشهر قرار دارند هزینه بیشتری برای اجرت پوشش درز انقطاع خواهند پرداخت)
در صورتی که پوشش درز انقطاع منجر به تخریب ساختمان شده باشد هزینه مربوط به بازسازی و تعمیر آن بیشتر از اجرای اولیه خواهد بود.
بیشتر بخوانید: هزینه پیچ رولپلاک نمای ساختمان قیمت جدید 1403 در تهران
هزینه پوشاندن درز انقطاع به عهده کیست؟
هزینه پوشاندن درز انقطاع به عهده مشتری یا همان مالک ساختمان است که این کار(پوشاندن درز انقطاع) اغلب از جانب مالک ساختمان دوم صورت میگیرد.
درز انقطاع ساختمان با نمای های مختلف (سنگ، آجری، شیشه، کامپوزیت، سیمانی، سرامیک )
برای پوشاندن درز انقطاع ساختمان لازم نیست که حتما جنس مواد با جنس نمای ساختمان یکسان باشد. برای مثال استفاده از آجر برای پوشاندن این درزها مناسب نیست زیرا امکان ایجاد بازشوندگی و جابجایی ساختمان جهت پوشش درزها را فراهم نمیکند. بهترین و پرکاربردترین مواد برای پوشاندن درز انقطاع ساختمان با نماهای مختلف اعم از سنگ، آجری، سیمانی و … پروفیلهای لاستیکدار و آلومینیومی و ورقهای پلی کربنات و گالوانیزه هستند.
توجه داشته باشید در انتخاب مواد برای پوشاندن درز انقطاع ساختمان حتما به نوع نما توجه داشته باشید زیرا نوع نما میتواند در سبک یا سنگین شدن بورت ساختمان تاثیر داشته باشد و در نهایت با تغییر وزن ساختمانها در محل اتصال سازهها نشست ایجاد شود.
فواید پوشش درز انقطاع ساختمان
جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت
پوشش درز انقطاع باعث میشود تا آب و رطوبت به داخل درزها نفوذ نکند و از ایجاد خرابی و پوسیدگی در ساختار ساختمان جلوگیری شود.
بهبود عایقبندی صوتی و حرارتی
درزهای باز میتوانند منجر به نشت صدا و حرارت شوند. با پوشش این درزها، این نوع نشت کاهش مییابد و کارایی عایقبندی ساختمان افزایش مییابد.
افزایش زیبایی ظاهری
پوشش درزهای انقطاع باعث ایجاد ظاهری منسجم و زیباتر برای ساختمان میشود و از ظاهر ناپسند درزهای باز جلوگیری میکند.
جلوگیری از ورود حشرات و حیوانات کوچک
با پوشش درززها، احتمال ورود حشرات پرندگان، یا حیوانات کوچک به داخل ساختمان کاهش مییابد که میتواند به بهبود شرایط بهداشتی کمک کند.
بهبود دوام و استحکام ساختمان
پوشش درزها به محافظت از بخشهای داخلی ساختمان در برابر عوامل خارجی مانند آب، رطوبت، و آسیبهای فیزیکی کمک میکند و در نتیجه، باعث افزایش طول عمر ساخنمان می شود.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین مواد برای پاک کردن شوره آجرنما
از چه مصالحی برای پوشش درز انقطاع ساختمان استفاده می شود؟
جهت پوشاندن درز انقطاع ساختمان میتوان از مواد مختلفی استفاده نمود. از جمله این مواد میتوان به ورقهای گالوانیزه یا پوشش سیمان و یونیت و حتی توری گالوانیزه و … اشاره کرد که در بین این مواد سیمان و یونیت مقاومت و دوام کمتری دارند .
بهترین و کم هزینه ترین شیوه پوشاندن درز انقطاع ساختمان
استفاده از توری گالوانیزه یا توری مرغی میتواند یک انتخاب مقاوم و در عین حال اقتصادی برای پوشاندن درز انقطاع ساختمان باشد. این توریها ضد زنگ هستند و حتی قابلیت رنگ آمیزی نیز دارند.
خودمان می توانیم درز بین دو ساختمان را ببندیم؟
از آنجایی که باید جهت پوشاندن درز انقطاع ساختمان فاصله بین دو سازه و زاویه آنها محاسبه گردد و قرار دادن و نصب مواد نیز در این قسمت باید با رعایت اصول خاصی انجام گیرد پس لازم است برای پوشاندن درز انقطاع ساختمان به صورت اصولی از مهندسین و تکنسینهای متخصص و ماهر در این زمینه استفاده شود.
بیشتر بخوانید: تجهیزات لازم جهت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
درز انبساط ساختمان چیست؟
درز انبساط ساختمان یک فضای ذخیره محسوب میشود به این صورت که اگر اجزای ساختمان در صورت بروز تغییراتی مانند افزایش دما بزرگتر شوند این فضای ذخیره اجازه بروز آسیب و تنش به سایر قسمتهای سازه را نمیدهد.
ماندگاری درز انقطاع ساختمان چقدر است؟
ماندگاری پوشش درز انقطاع ساختمان به نوع موادی که در این زمینه به کار میرود بستگی دارد. هرچقدر کیفیت این مواد بیشتر باشد میتوان ماندگاری و دوام عمر بیشتری را از آن توقع داشت.
دلیل فاصله بین ساختمان ها چیست؟
- ممانعت از برخورد دو ساختمان هنگام لرزش و جابجایی یا همان وقوع زلزله و در نتیجه کاهش خسارتهای ناشی از برخورد ساختمان به یکدیگر و خرابیهای ناشی از آن
- استفاده از پوشش درز انقطاع به عنوان نقطه جذب تنشها و تغییرات و جلوگیری از وارد شدن آنها به سازهها و ساختمانهای مجاور
- جلوگیری از بروز آسیبها و خطرات جدی هنگام زلزله و در نهایت حفظ ایمنی ساکنان ساختمان
- جلوگیری از ایجاد خرابی هنگام وقوع زلزله و در نهایت کمک به کاهش هزینهها در زمینه بازسازی و ترمیم ساختمان
- بخشیدن خاصیت انعطاف پذیری به سازههای بلند در برابر تغییرات ابعادی ناشی از زلزله